
Her şey bundan yaklaşık üç yıl kadar önce hafif uyku'nun nijerya'dan elit birileri bloguyla başladı. Daha doğrusu her şey Nijerya'dan gelen bir maille başlamıştı ama hafif.org'daki başlangıcı esas alalım şimdilik.
Hemen ardından bir Çek adam Nijeryalı bir konsolosluk çalışanını öldürerek olayı bir kere daha gündeme oturttu.
Şimdiyse sahnede 419eater.com var.
Bir web sitesine e mail adresiniz verdiğinizde “valla da, billa da spam yapmıcaz!” die güvence veririler ya. İnsanlar küçük sitelere pek güvenmez ama söz konusu herkes tarafından bilinen bir şirket olunca, hiç çekinmeden istenen her şeyi verirler.
Peki büyük şirketler kişisel bilgilerimize gözü gibi bakıyorlar mı??
HAYIR!
Cem Uzan'ın ne tur bir işadamı olduğunu Telsimden (ç)aldığı telefon numaralarını kendi çıkarı için nasıl kullandığını bilmeyen yok.
Peki o bir istisna mı?
HAYIR!
Son zamanlarda "Pamukbank Gerçeği" die bir mail aldınız mı?
Pamukbank'ın BDK’ ya devredilmesini tartışan bu mail, sizlere Karamehmet tarafından ulaştırılmıştır. Bu gizemli patronun Pamukbank’da ne dolmalar sardığını bi kenara bırakırsak. Kendi propagandasını yapan bi mailin benim inboxımda ne işi var? Mail adresimi nereden buldu bu adam?
Dırınınım!! yoksa e-faturacell için verdiğim adresimi mi kullandı? Hem de benim iznim olmadan!!
Türkiye spam kralı Abdullah Güçlü'yle bir arkadaşın yaptığı icq konuşması:
----------------------------------
ICQ History Log For:
NET-PA
----------------------------------
NET-PA Once siz terbiyeli olun, sonra da yaptığımız suçsa eğer ulkede Cumhuriyet Savcıları var, suç ihbarında bulunabilirsiniz. Sozunuzun arkasinda durun...
mehmet hadi bakalım... Bu olay Cumhuriyet Basın savcısı
xxxx'e (isim silinmiştir) bugün iletilmezse ve yarın size
telefon açılmazsa "Sözünüzün arkasında
duramadınız" dersiniz....
NET-PA Delikanlı, yarını beklemeye gerek yok ki...
Nöbetçi savcılar yok mu? Bu akşamdan hallet ve
bugünün işini yarına bırakma...
mehmet akşam eve gelince de olur tabii ki...
Yerli ve yabancı albümlere ulaşabileceğiniz TurkBestMP3 e mutlaka uğrayın! Not! Lütfen yanda gördüğünüz sponsoruma tıklayın! Eğer tıklamazsanız bilgisayarınıza virüs bulaşacaktır! Adresimiz:http://www.turkbestmp3.com Hemen Bookmarka alın! Not: Sayın Internet kullanıcısı, size yollamış olduğumuz bu mail bir spam değildir.! Bu maili yolladık çünkü sizleri sitemizden haberdar ettik. Eğer bu maili bir daha almak istemiyorsanız lütfen buraya tıklayınızBu ne salaklıktır yahu! Şu spam kadar sinir eden birşey yok sanal alemde beni...Komik bir de tehdit savurmuşlar, sponsora tıklamazsan virus bulaşır diye..İnsanın hacker olup şu spamci siteleri alt üst edesi geliyor! Dur bakiim şurada bir mail bomb programı olacaktı..